Foto: Stichting Philip Bloemendal Fonds
Foto: Stichting Philip Bloemendal Fonds

Broertjes overhandigt Eva Cleven journalistieke prijs

Algemeen

HILVERSUM - FunX-presentatrice Eva Cleven heeft donderdag de Philip Bloemendal Prijs ontvangen in Beeld en Geluid. Burgemeester Pieter Broertjes overhandigde haar deze prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren.

Creven kreeg onder meer een cheque ter waarde van 3.500 euro. Dit geld mag zij besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Vlindert
"Eva Cleven is vooral een aanstekelijke, enthousiaste presentator die haar luisteraars en kijkers mee kan nemen in haar verhaal", zo staat in het juryrapport. "Of ze nu vlindert in de Melkweg tijdens de FMA of staat te stralen in het Gouden Kalveren Gala. Het is spontaan, nooit gekunsteld en we zouden eigenlijk willen zeggen: overrompelend."

Luuk Ikink
Eerdere winnaars van deze prijs zijn onder meer Brecht van Hulten (2002), Sofie van den Enk (2008) en Luuk Ikink (2012). Cleven is winnaar geworden van de achtste editie.

Generaties
De Stichting Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs ten doel gesteld het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is hierbij een belangrijk criterium..


 

Uit de krant