De plek aan de Vreelandseweg waar de Mac zou moeten komen. Foto: Bastiaan Miché
De plek aan de Vreelandseweg waar de Mac zou moeten komen. Foto: Bastiaan Miché

College ziet geen bezwaren in komst McDonald's

Algemeen

HILVERSUM - Het college ziet geen bezwaren in de komst van de McDonald's, inclusief een McDrive aan de Vreelandseweg. Ze stelt de gemeenteraad voor een 'verklaring van geen bedenkingen' af te geven, zodat de Omgevingsvergunning kan worden verleend. 

"Met dit plan krijgt de locatie een nieuwe invulling met een horecavoorziening en is een aanvulling op het bestaande aanbod," aldus wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening.

Verkeersonderzoek
Zienswijzen Op de Omgevingsvergunning zijn ruim 200 zienswijzen binnengekomen. Veel zienswijzen betreffen het verkeer. Royal Haskoning DHV en Goudappel Coffeng hebben extra verkeersonderzoek gedaan.

Paar knelpunten
De McDonald's leidt tot enige verkeerstoename, maar niet tot een situatie met een problematische doorstroming. Wat betreft de verkeersveiligheid worden er wel een paar knelpunten gezien. Deze kunnen opgelost worden met enkele ingrepen.

Rechtbank
Als de gemeenteraad de 'verklaring van geen bedenkingen' afgeeft, kan de Omgevingsvergunning verleend worden. Belanghebbenden die een zienswijzen hebben ingediend, kunnen tegen dit besluit beroep aantekenen bij de rechtbank. De zienswijzenota komt op woensdag 8 februari aan bod in de Commissie Ruimte. Op 8 maart buigt de gemeenteraad zich hierover.

Donderdag meer hierover in HilversumsNieuws

Uit de krant