Het Hilversumse crematorium is een van de tien genomineerden. Foto: Bastiaan Miché
Het Hilversumse crematorium is een van de tien genomineerden. Foto: Bastiaan Miché

Crematorium in titelstrijd Hilversumse Architectuurprijs

Algemeen

HILVERSUM - Crematorium Zuiderhof en het MH17-monument maken kans op de Hilversumse Architectuurprijs 2017. Het bestuur van Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) heeft tien objecten gekozen uit de lijst van ruim vijftig bouwwerken die in 2015 en 2016 zijn neergezet en in gebruik genomen.

Op de shortlist staan verder nog Villa Industria, een villa aan de Jac. Pennweg en een woning aan de Pim Jacobsstraat. De natuurbrug over de Utrechsteweg prijkt ook op deze lijst, net zoals de veertien huizen aan de Raafstraat, het kantoor van De Alliantie en de 95 appartementen op het voormalige Lucentterrein, de vrijstaande woning Vivaldipark en de huizen aan de Kruisstraat-Laanstraat.

Architect
Donderdag 6 april wordt duidelijk wie de Vakprijs en Juryprijs in ontvangst mogen nemen. HAP-voorzitter Kees Rijnboutt maakt dan in de burgerzaal van het raadhuis bekend wie de Vakprijs krijgt. In februari en maart kunnen Hilversummers op www.hilversumsearchitectuurprijs.nl stemmen op de architect die volgens de inwoners het mooiste bouwwerk heeft gerealiseerd.

Uit de krant