Ondernemers zien de muziekkoepel graag verhuizen. Foto: Bastiaan Miché
Ondernemers zien de muziekkoepel graag verhuizen. Foto: Bastiaan Miché

Kerkbrink-ondernemers doen oproep aan politiek

Algemeen

HILVERSUM - Het nieuwe marktterrein is net in gebruik. De metamorfose van het Hilvertshof is bijna klaar. Nu is het tijd dat de gemeente de focus verlegt naar de Kerkbrink. Herinrichting is nodig, zo laten gebruikers en eigenaren weten aan de politiek. "De Kerkbrink verdient nu ook aandacht, anders raakt het centrum uit balans", melden de ondernemers.

Onder aanvoering van Jacco van de Ruit (voorzitter van de Stichting Centrum Hilversum) zijn acht ondernemers of eigenaren in de pen geklommen. Vertegenwoordigers van Luno Kitchen, Vers Hilversum, Flinders, de Grote Kerk, Museum Hilversum, Heren Spyker, Sweco en Anthos doen een oproep aan wethouder Floris Voorink van Centrum en de gemeenteraad om zich nu te richten op het opknappen van de Kerkbrink.

Overtuiging
Wat hen betreft gaat de opknapbeurt een stuk verder dan alleen wat nieuwe stenen neerleggen. Een integrale aanpak van het plein is de grote wens. "Wij hebben de overtuiging dat alleen een herinrichting zonde zou zijn van de ingezette middelen. Functies, gebruik en programma op en aan de Brink zijn minstens zo bepalend als de steentjes, zo niet bepalender", delen zij gezamenlijk mee.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant