Afbeelding

Subsidie om leed scheidingen te beperken

Mensen

HILVERSUM - Echtscheidingen worden complexer en daar zijn kinderen de dupe van. Het Lindehuis en Centrum voor Jeugd en Gezin slaan de handen ineens om de gevolgen voor kinderen te verminderen.

Samen bieden zij de workshop 'Focus op ouderschap' aan. De gemeente Hilversum heeft voor deze eendaagse workshop een innovatiebudget toegekend. Daardoor kunnen ouders kosteloos deelnemen.

Workshop
Marieke Borleffs van het Lindehuis over deze samenwerking: "Het Lindehuis is een praktijk voor kinder- en jeugdpsychotherapie en systeemtherapie. Hier begeleiden wij kinderen met uiteenlopende emotionele, lichamelijke en gedragsklachten, regelmatig versterkt door een complexe scheiding van hun ouders. Vanuit onze jarenlange ervaring hebben wij nagedacht over wat ouders in een eerder stadium, dus wanneer conflicten nog niet zo hoog zijn opgelopen, zou kunnen helpen en ondersteunen. Waar kunnen wij en ouders lering uit trekken? In welke gevallen escaleert een scheiding niet? Wat doen deze ouders en wat heeft hen geholpen? Op basis hiervan ontwikkelden we de workshop, een werkboek voor ouders en een screeningslijst voor een voor- en nameting. Hiermee kunnen we ouders ondersteunen om vorm te geven aan levenslang gedeeld ouderschap."

Data zijn te vinden op de website van CJG Hilversum

Uit de krant