Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

Pastoor Jules Dresmé in Gulden Boek

Mensen

HILVERSUM - Pastoor Jules Dresmé (64) wordt op de verjaardag van de gemeente Hilversum, zaterdag 4 maart, ingeschreven in het 'Gulden Boek der gemeente Hilversum'.

De pastoor heeft na de MH17- ramp, waarbij vijftien Hilversummers omkwamen, een zeer belangrijke rol vervuld voor nabestaanden en Hilversummers.

"Direct na de ramp zocht de pastoor contact met burgemeester Broertjes waarbij hij zijn hulp aanbood. Uitgangspunt werd dat iedereen in de Vituskerk welkom moest zijn. Volgens Dresmé was zijn 'huis' groot genoeg. Het 'huis' - de kerk - later de kapel die dag en nacht open was, werd een plaats van verwerking voor nabestaanden, betrokkenen en voor ieder ander die was geraakt", zo schrijft de gemeente. 

Mensenbinder
"Jules Dresmé was en is voor de betrokkenen van de MH17- ramp een mensenbinder, hij is meer dan alleen de pastoor. Zijn inzet blijft enorm. Met wegcijferen van zichzelf was hij dienend, hij troostte de rouwenden, was er voor iedereen die hulp nodig had. Hij biedt steun voor velen in onze samenleving, ongeacht achtergrond, geloof en afkomst."

In 1953 heeft de Hilversumse raad het besluit genomen tot het instellen van een 'Gulden Boek der gemeente Hilversum'. Personen die zich langdurig, op meerdere terreinen hebben ingezet voor Hilversum worden ingeschreven in dit boek.

Pastoor Jules Dresmé werd eind vorig jaar door het HilversumsNieuws al uitgeroepen tot Hilversummer van het Jaar 2016

Uit de krant