Foto: Jeroen van den Hoek
Foto: Jeroen van den Hoek

Support van voetbalclubs voor Noah

Mensen

HILVERSUM - De 3,5 jaar oude Noah heeft in zijn leven bijna meer in het ziekenhuis gelegen dan dat hij buiten kon spelen. Zijn ouders zetten zich voor honderd procent voor hem in, maar dat kost tijd en vooral heel veel geld. William Puyk kreeg hier lucht van en deed een oproep voor een inzamelingsactie op Facebook. "Sindsdien is het ontploft!", zegt hij enthousiast. "Alle Hilversumse voetbalclubs maken zich sterk voor het zoontje van BZC'13- voorzitter Jeroen van den Hoek."

"Noah is geboren met een hart- en leverafwijking en is daarvoor al vier keer geopereerd. De laatste keer in juni. We hoopten zo dat hij daarna voor langere tijd naar huis zou kunnen komen", vertelt Van den Hoek. De teleurstelling in het gezin was dan ook groot toen Noah vlak voor kerst een auto-immuunziekte kreeg en weer naar het ziekenhuis moest. De voorzitter van BZC'13 verwacht opnieuw een lang traject. "De artsen weten niet direct een oplossing."

Support
Beheerders van 'voetbal Hilversum' William Puyk en Eric Zijlstra hoorden het verhaal van leden van de Facebookpagina. "Zij vroegen ons iets te doen en daar waren wij het mee eens. Noah verdiende onze support", is de verklaring van Puyk voor de actie.

Buitenland
Helemaal zeker over de reacties op zijn oproep was de nu in het buitenland wonende Hilversummer niet. "De site is vorig jaar opgericht om het Hilversums voetbal nieuw leven in te blazen. Het is een platform voor spelers, trainers en supporters die hun eigen en andere clubs willen volgen. Ons idee om Noah te steunen is natuurlijk een heel ander onderwerp. Daarom vond ik het echt hartverwarmend dat alle acht Hilversumse voetbalverenigingen geweldig positief reageerden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant