Afbeelding

Trampolineplannen kerk blijven voor ophef zorgen

Cultureel

HILVERSUM - De Vrienden van de Clemenskerk blijven kwaad. De eigenaar van de kerk, BOEi, en de gemeente hebben volgens de Vrienden herhaaldelijk informatie achtergehouden en negeren bezwaren in het plan om een trampolinecentrum in de kerk te vestigen.

Het ging recent weer mis. "Op dinsdag hadden omwonenden nog kans om vragen te stellen over het beoogde trampolinecentrum. De uitnodiging viel echter pas op drie dagen vantevoren in de bus en enkele buurtbewoners hebben al laten weten op zo'n korte termijn niet te kunnen komen", zo staat in een verklaring.

Het aantal parkeerplaatsen bij de kerk voor eigen gebruik wordt uitgebreid van 40 naar ruim 50. "Daardoor zal er weinig groen rond de kerk overblijven. De openingstijden van een terras buiten zijn beperkt tot overdag, maar de exacte invulling van de horeca- en detailhandel-onderdelen van het plan zijn nog onduidelijk. Ook onduidelijk is waar bussen voor schoolreisjes geparkeerd gaan worden, een belangrijk onderdeel van het plan voor de klandizie overdag. Over de totale verkeerstoename en het effect voor omwonenden in met name de avonduren, het weekend en de schoolvakanties wordt niets vermeld", zo vervolgen de Vrienden.

Er zit meer dwars. "De gemeente blijkt dan sinds het voorjaar met haar en BOEi in overleg over het plan, zonder dit aan de buurt of de gemeenteraad te melden." Dat plan komt pas veel later naar buiten. 

Uit de krant