Foto: Karin van Leeuwen
Foto: Karin van Leeuwen

Zwerfkatten beter bestaan geven

Algemeen

HILVERSUM - Parmantig houdt Miss Victoria van achter het raam de drukke Soestdijkerstraatweg in de gaten. Als door een wesp gestoken, spitst het witte poesje haar oren als er mensen over de oprit lopen. Ze geeft kopjes tegen het raam. Achter haar ligt Lord Asad, een deftige rode stoere kater. De twee wonen samen met nog vijf andere katten in het Kattencafé annex theesalon dat gerund wordt door Sandra Hermann (54).

Als Hermann de deur opendoet, staat Kelbi vrolijk te kwispelen in de gang. Een hond tussen de katten, veroorzaakt dat geen problemen? De charmante eigenaresse van het Kattencafé glimlacht en schudt haar hoofd.

"Kelbi komt uit de straten van Dubai, net als de zeven katten die hier wonen. Straathonden in Dubai zijn gewend om samen te leven met katten." Miss Victoria is inmiddels op de met theeservies gedekte tafel gesprongen en drinkt uit haar eigen theekopje. Spinnend loopt ze, zonder het aan te raken, tussen de smakelijke chocolaatjes en koekjes.

Wiskunde
Hermann zucht diep. Hier is ze gelukkig, met haar katten, hond en 21-jarige zoon BB. De liefde voor dieren zit diep en gaat ver terug. Als kind kwam Hermann thuis met gewonde konijnen en vogels die ze vakkundig oplapte. Dat ze dierenarts wilde worden, stond als een paal boven water. Waar ze echter geen rekening mee had gehouden was dat ze matig was in wiskunde, scheikunde en natuurkunde.

Droombaan
Haar droombaan moest ze laten varen. Hermann stortte zich op het modellenleven en deed mee aan de Miss Hollandverkiezing in 1984. Ze werd vierde en was teleurgesteld. "Ik wilde eerste worden, waardoor ik de mogelijkheid zou krijgen te reizen en mijn levensfilosofie over de dieren, respect, verantwoordelijkheid en vrijheid kon uitdragen. Nu snap ik dat ik filosofie via mijn fotografie moet uitdragen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant