Afbeelding

Krijgt Hilversum een Dunkin' Donuts?

Bedrijven

HILVERSUM - Dunkin' Donuts wil naar Hilversum. De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen ziet Alkmaar, Haarlem en Hilversum als mikpunten voor nieuwe filialen. Zo meldt NH Nieuws. 

De eerste winkels die in Noord-Holland moeten komen staan op de planning voor volgend jaar. "De kans is zeer groot dat Alkmaar, Haarlem en Hilversum enkele van die steden zijn", zegt een woordvoerder van Dunkin' Donuts. 
Eerder werd al bekendgemaakt dat de landelijke opening van de winkel op 23 maart is. Tot eind mei worden hierna de eerste vijf winkels in Amsterdam uitgerold. Na deze periode gaat het bedrijf evalueren en plannen maken voor een verdere uitrol in de rest van Nederland. Utrecht, Zoetermeer en Rotterdam staan definitief op de planning. 

Eind jaren negentig probeerde de winkelketen het ook al in Nederland. Het bedrijf kwam toen niet verder dan vijf winkels. Deze sloten begin deze eeuw de deuren weer. 
Dunkin' Donuts heeft meer dan 12.000 zaken in 45 landen over de hele wereld. In Europa heeft het bedrijf 240 vestigingen.

Uit de krant