Video

Gesprek met de burgemeester: 'Alleen camera's waar dat nodig is'

Politiek

HILVERSUM - Hilversum plaatst alleen camera's waar het echt nodig is. Daar waar cameratoezicht niet langer nodig is, worden ze weer weggehaald.

Burgemeester Pieter Broertjes benadrukt dat in zijn reactie op de uitbreiding van het cameratoezicht in het centrum. Op het marktterrein komen twee camera's, op de Kerkstraat één. De gemeenteraad ging daarmee akkoord, maar er klonken kritische geluiden over privacy en een waarschuwing voor een olievlek.

"Er is geen sprake van een olievlek. We doen het alleen daar waar het functioneel is. En we denken er goed over na", aldus Broertjes in het tweewekelijks gesprek met HilversumsNieuws en GooiTV.

Ooievaarsplein
Volgens de burgemeester blijft de afweging ingewikkeld, maar wordt die per locatie heel zorgvuldig gedaan." Op het Ooievaarsplein hebben we ze weer weggehaald toen het rumoer ophield. Maar in de Groest blijven ze gewoon hartstikke nodig en blijven ze dus voorlopig staan."

Het cameratoezicht op de Groest wordt in het komende half jaar geëvalueerd. "Dan kijken we onder andere naar: wat is de effectiviteit, wat is de invloed op de privacy en hangen ze nog wel op de juiste plekken?"

Kerkbrink
Broertjes sluit cameratoezicht op de Kerkbrink in de toekomst niet uit. "Maar daarmee hebben we de belangrijkste plaatsen wel gerealiseerd."

Interview
In het gesprek met de burgemeester (te zien hierboven) reageert Broertjes ook op zijn aanstaande herbenoeming en de opening van het restaurant van twee Syrische vluchtelingen. 

Klik hieronder om meteen naar het gedeelte over het cameratoezicht te gaan.

Uit de krant