Het pand aan de Oosterengweg, waar Jan Boonstra met Heelo inzit, wordt momenteel verbouwd zodat de voedselbank er snel in kan. Foto: Bastiaan Miché
Het pand aan de Oosterengweg, waar Jan Boonstra met Heelo inzit, wordt momenteel verbouwd zodat de voedselbank er snel in kan. Foto: Bastiaan Miché

Voedselbank vindt tijdelijk onderkomen bij Heelo

Algemeen

HILVERSUM - Voorlopig is de discussie over huisvesting van het uitgiftepunt van de voedselbank verstomd. Het komende jaar is werkervaringsbedrijf Heelo het onderkomen.

Dat maakten voorzitter van Voedselbank Gooi en Omstreken Lex Abels en wethouder Arjo Klamer vanmorgen bekend. Gisteravond heeft het bestuur van de voedselbank besloten te verhuizen naar de Oosterengweg 44.

Huur
Wanneer de verhuisdozen overgaan is nog niet duidelijk. Duidelijk is wel dat het voorlopig om een tijdelijke oplossing gaat. De voedselbank zit in ieder geval het komende jaar in deze locatie in Oost. De gemeente Hilversum betaalt de huur. Het gaat in totaal om een bedrag van zo'n 19.000 euro.

Betrokkenheid
Een permanent onderkomen is hiermee nog niet gevonden. Jan Boonstra, mede-oprichter van Heelo, hoopt dat de voedselbank langer blijft dan een jaar. Het probleem voor de voedselbank is de huur. Klamer zegt ervan overtuigd te zijn dat er voldoende maatschappelijke betrokkenheid is in Hilversum om de hulporganisatie te helpen.

Korte Noorderweg
Abels vertelt dat de voedselbank ook aanbod heeft voor een thuishaven voor het uitgiftepunt aan de Korte Noorderweg. Deze locatie blijft in beeld zolang er geen definitieve oplossing is gevonden.

Uit de krant