Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché
Foto's

Gooilands 'terug naar de toekomst' begint te landen

Bedrijven

HILVERSUM - De kop is eraf voor Hotel Gooiland. De eerste gasten hebben afgelopen weekeinde in de nieuwe kamers overnacht. Met man en macht is gewerkt om de scherpe deadline te halen. Dat is gelukt, al worden de laatste puntjes nu nog op de i gezet. De opknapbeurt van het hotel is een voorbode voor de rest van het complex, want Gooiland gaat een nieuwe en tegelijkertijd oude koers varen. "We gaan dit hele pand weer gebruiken in de geest van architect Jan Duiker. We vinden het fantastisch wat we hier hebben neergezet", aldus Petroy Blaauw, operationeel directeur van Gooiland.

Artist's impressions geven vaak een idee van hoe het er uit kan komen te zien. Ze schetsen een mogelijk beeld. In het geval van Hotel Gooiland kloppen de op maandag 19 december gepresenteerde toekomstplaatjes exact met hoe de lobby en kamers er nu daadwerkelijk uitzien. Hoewel de lobby tijdens ons bezoek nog niet helemaal gereed was, trekt de groeneplantenwand meteen de aandacht.

Waterfles
Alles draait om details. De kamers zijn strak, overzichtelijk, klassiek en smaakvol ingericht en helemaal in de nieuwe stijl van Gooiland. Het kleurenpalet en het lettertype uit de jaren 30 komen overal terug: van de badkamer tot aan de fles water op het kastje.

Proefslapers
Vorige week waren 140 man nog bezig om de klus op tijd af te krijgen in dit zogeheten Dutchbrandhotel (alleen Nederlandse producten en bedrijven). Zaterdag ontving Gooiland de eerste gasten: proefslapers. Het was de eerste graadmeter voor het hotel.

Handgeschreven
Volgens Blaauw waren de reacties louter positief. "De mensen hebben goed geslapen en gaven aan dat ze het mooi, hip en huiselijk vonden. Ook de handgeschreven boodschap op de kamer viel in de smaak. We kregen ook nog wat praktische tips. Zo kon het Nespresso-apparaat niet worden gevuld onder de kraan in de badkamer."

Lees verder in de digitale editie

Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Uit de krant