Afbeelding

Hurricanes maken zich op voor seizoenstart

Sport

HILVERSUM - De American Footballspelers van de Hilversum Hurricanes staan vlak voor de start van het nieuwe Eredivisieseizoen. Een seizoen waarin het doel ligt op het behalen van de finale op het Nederlands kampioenschap; de Tulipbowl. Zaterdagavond 11 maart staat er als seizoenopener een wedstrijd tegen, verliezend finalist van vorig jaar, de 010-Trojans op het programma in Rotterdam.

Hilversum kende een goede aanloop naar het nieuwe Eredivisie seizoen. Zo werd er geoefend tegen de Lelystad Commanders en gespeeld tegen regerend Belgisch kampioen; de Oostende Pirates. Dit seizoen is het tweede seizoen onder coach Markus Zielke, die verantwoordelijk is voor de aanval van de Hilversummers. Zijn nieuwe aanvallende systeem is in de aanloop naar dit seizoen er nog meer ingeslepen, waardoor de Hurricanes denken een goede gooi naar de finale te kunnen doen.

De 010-Trojans kende een goede start van het seizoen, zij speelde al eerder een wedstrijd tegen de Leiden Lightning en wisten deze met 44-20 overtuigend te winnen. De Hurricanes krijgen daarom meteen een goede uitdaging voor de kiezen bij de start van het seizoen. De eerste thuiswedstrijd voor de Hurricanes is de week erop, zondag 19 maart, tegen regerend landskampioen de Amsterdam Crusaders.

Uit de krant