Op de Vreelandseweg 42-46 komt inderdaad een vestiging van McDonald's met een McDrive. Foto: Bastiaan Miché
Op de Vreelandseweg 42-46 komt inderdaad een vestiging van McDonald's met een McDrive. Foto: Bastiaan Miché

Raad zegt ja tegen McDonald's aan Vreelandseweg

Algemeen

HILVERSUM - Hij komt er. De gemeenteraad heeft zojuist de verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de komst van een McDonald's aan de Vreelandseweg 42-46.

Een kleine meerderheid stemde voor. Coalitiepartijen VVD, D66 en CDA kregen hierin steun van de ChristenUnie. Coalitiepartij SP stemde opvallend genoeg tegen. De partij is niet overtuigd van de verkeersveiligheid op de rotonde Vreelandseweg-Diependaalselaan.

PvdA, Hart voor Hilversum, Leefbaar Hilversum, Hilversum1 en GroenLinks gaven aan tegen te zijn. Dat waren maar vijftien stemmen tegenover de negentien voors van de vier bovengenoemde partijen.

Honderden Hilversummers hadden de moeite genomen om naar de raadzaal te komen. Nimmer zaten de publieke tribunes zo vol als vanavond. Voor- en tegenstanders zaten gebroederlijk naast elkaar en woonden het debat bij. Uiteindelijk verlieten de tegenstanders, waaronder veel mensen van belangengroep VreelandseWEGMac teleurgesteld het raadhuis.

Eigenaar van de grond. Roelof van Bruggen, reageerde vlak na het besluit van de raad opgelucht. Beoogd franchise-ondernemer Robbert-Jan Somers zei dat het spannend was en was blij.

Uit de krant