Stationmanager Jeroen van der Linden poseert voor het bord dat OK wil vervangen. Foto: Bastiaan Miché
Stationmanager Jeroen van der Linden poseert voor het bord dat OK wil vervangen. Foto: Bastiaan Miché

Conflict over nieuw reclamebord

Bedrijven

HILVERSUM - Het is Gerard van Ierland een raadsel waarom er problemen zijn met de aanvraag van een nieuw reclamebord voor het OK-benzinestation aan de Nieuwe Havenweg. Al zeker dertig jaar staat er aan de kant van het industrieterrein vlak bij de Gijsbrecht van Amstelstraat een bord langs de weg. Daarnaast zegt hij dat er in het verleden afspraken over gemaakt zijn. Een man een man, een woord een woord, vindt hij.

"Om hier als bedrijf te kunnen overleven is het noodzakelijk dat wij een eyecatcher langs de weg hebben staan", aldus Van Ierland die werkzaam is bij OK Oliecentrale. De benzinepomp zit aan de Nieuwe Havenweg. Zo'n 200 meter verderop, aan het begin van het industriecomplex, staat een groot bord dat gedeeld wordt met Karwei. Hierop maakt OK de weggebruikers erop attent dat zij er kunnen tanken en een broodje en een kop koffie kunnen halen.

Onbetrouwbaarheid
Al jaren staat er een bord langs de weg, maar nu is de aanvraag voor een nieuw en moderner reclamebord afgewezen. Dat bevreemdt stationmanager Jeroen van der Linden en Van Ierland, ook omdat er in het verleden afspraken over zijn gemaakt met oud-wethouder Jan Rensen. Dat het nieuwe bord er nu niet mag komen noemt Van Ierland dan ook "politieke onbetrouwbaarheid". Het bedrijf heeft bezwaar aangetekend en de procedure loopt.

Alle eisen
Volgens hem is de welstandscommissie onder andere van mening dat het bord de helft kleiner moet. Hij beweert dat het formaat voldoet aan alle eisen. Het conflict duurt al even. Van Ierland meldt dat OK en de gemeente al sinds begin 2016 met elkaar in gesprek zijn. Hoewel beide partijen zeggen er met elkaar uit te willen komen, is dat vooralsnog niet gelukt.

Dwangsom
Hilversum vraagt OK nu zelf om het huidige bord te vervangen en heeft een dwangsom opgelegd. "Daar gaan we geen gehoor aan geven", aldus Van Ierland.

Adopteren
In een reactie geeft de gemeente aan meerdere alternatieven te hebben aangedragen voor het bord van het OK-station. Een woordvoerder meldt dat er verschillende mogelijkheden zijn voor reclame-uitingen zoals lichtmastreclame, eventborden en reclame op elektriciteitshuisjes. Tevens is er gesproken over het plaatsen van een bord op eigen terrein en over de mogelijkheid om een rotonde te adopteren waarop dan een reclame-uiting mag worden gedaan.

Elektriciteitshuisje
Het huidige bord staat niet op de goede locatie en moet worden aangepast. Dat geeft Van Ierland toe. Hij zegt bereid te zijn om het bord op de juiste plek te zetten, namelijk bij het elektriciteitshuisje, en te wijzigen. "We willen alles keurig afhandelen en regelen", meldt hij tot slot.

Uit de krant