Foto: Enter Media
Foto: Enter Media

Duurzaamste buurtje komt er echt aan

Buurt / wijk

HILVERSUM - Lang is erover gesproken. Vandaag is dan echt het begin gemaakt aan de bouw van het meest duurzame buurtje van Hilversum. Over een jaar moet het nieuwbouwproject Almansweide af zijn.

Een grote zandberg en het fundament voor de acht woningen geven aan dat er al bedrijvigheid is. De eerste bouwwerkzaamheden voor de vijftien appartementen zijn voorzichtig begonnen. Vanmiddag toostten de toekomstige bewoners en enkele buren van de Rogier van Otterloostraat op dit voor Hilversum unieke project.

Eerste schets
De Almansweide is wordt zonder projectontwikkelaar gebouwd. De aanstaande bewoners zijn vanaf de eerste schets zelf de baas. Het is de eerste keer dat Hilversum kennismaakt met het fenomeen Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Doorzettingsvermogen
Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok en Willem Gockel, voorzitter Vereniging Almansweide, zeiden bij de officiële aftrap, dat dit niet zonder slag of stoot verlopen is, maar dat het met veel doorzettingsvermogen van de grond is gekomen. De voorbereidingen hebben maar liefst vier jaar geduurd.

Energie-neutraal
Vereniging Almansweide sprak van een historisch moment. Het gaat om de aftrap van het eerste energie-neutrale CPO-project in Hilversum; om precies te zijn in de nieuwbouwwijk Anna's Hoeve.

Uit de krant