Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

'Politiek is dichtbij, ook voor jongeren'

Algemeen

HILVERSUM - "Politiek is echt dichtbij, ook voor jongeren." Dat is volgens Lotte Tiesing, docent maatschappijleer aan het Roland Holst College, de belangrijkste les voor de leerlingen van de debatavond.

Acht leerlingen van het debatteam werden gekoppeld aan acht lokale politici. Samen verdedigden zij hun standpunten. "De leerlingen moesten een pitch houden. Ik geef ze echt een pluim dat ze dat deden en durfden", aldus de docente.

Overtroffen
De debaters spraken immers tegen een bomvolle zaal. Tot genoegen van de organisatie, de secties Nederlands en maatschappijleer, waren de leerlingen massaal naar deze politieke activiteit gekomen. "Dat heeft onze verwachtingen echt overtroffen."

Wijdemeren
Het Roland Holst besteedt veel aandacht aan verkiezingen en mede daardoor is er veel interesse in politiek bij de jongeren. Dat het debat ertoe doet, hebben de leerlingen ervaren toen de vraag te berde kwam of Wijdemeren moet fuseren met Hilversum of niet. Volgens Tiesing was de zaal vooraf tegen, maar na het horen van de argumenten van de politici zagen zij in waarom een gemeentelijk samengaan zinvol kan zijn.

Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

Uit de krant