Afbeelding

Diehard fans bezoeken Wie is de Mol-fandag

Algemeen

HILVERSUM - De achthonderd kaarten voor de Wie is de Mol-fandag waren in no time uitverkocht. Fans van het populaire programma dat vorige week een zinderende ontknoping kende, maalden er niet om ervoor te betalen. De regen en kou trotseerden de diehard fans zaterdag met een glimlach. Want de kandidaten inclusief presentator Art Rooijakkers ontmoeten is voor hen toch echt wel het hoogst haalbare.

Chagrijnig staat een moeder met haar drie kinderen in de rij om haar kaarten op te halen. Zaterdagochtend vertrokken met de trein uit Hazerswoude, geen vuiltje aan de lucht. Aangekomen op station Hilversum ziet ze dat de rit naar station Mediapark slechts twee minuten duurt. "Met de trein ja, maar lopend dus niet", snoeft de zoon. Ze hebben er dik een half uur over gedaan. "Maar ja, gelukkig zien we straks Art in het echt", straalt de jongste dochter.

Ticket
Art Rooijakkers, de presentator van 'Wie is de Mol', de boodschapper van de opdrachten, de beul van de rode schermen als een kandidaat eruit moet, staat stralend in het gebouw van AVROTROS tijdens de meet & greet. Twee keer 150 fans hebben geluk; zij hebben een ticket om hun helden te ontmoeten. In een lange rij wachten ze geduldig, fototoestellen en mobieltjes in de aanslag om de ontmoetingen vast te leggen en met het thuisfront te delen.

Glimlach
Onvermoeibaar tovert Rooijakkers voor de zoveelste keer die dag een glimlach op zijn gezicht als er een camera op hem wordt gericht. De presentator ontmoeten is ook een van de hoogtepunten van Olav Wessel. De 38-jarige fan is die zaterdagochtend vroeg op de trein gestapt vanuit Den Bosch. Hij is fan van het programma. Al jaren. Nee, hij is niet enorm onder de indruk dat hij nu de kandidaten ontmoet, hij volgt Wie is de Mol vooral voor het technische gedeelte.

Praatje
Terwijl drie meiden giechelend op de foto gaan met kandidaat Diederik Jekel, schudt Wessel actrice Imanuelle Grives de hand. Zij moest het programma in aflevering 7 verlaten. Kort maakt Wessel een praatje, gaat met haar op de foto en loopt naar de volgende.

Gaaf
Het technische aspect vindt Wessel dus aantrekkelijk. "Het is prachtig gefilmd. De kracht van het programma zit in de montage. Dit jaar was ook echt anders dan alle andere jaren. De opdrachten waren verbonden met elkaar en dit jaar is er top gemonteerd." Snel zet hij zijn rugzak neer en geeft kandidate Roos Schlikker een hand. Stralend kijkt de blonde journaliste hem aan. Vertelt hem dat ze er altijd al van droomde een keer mee te doen. "Het was zo ontzettend gaaf. Dit had ik nooit willen missen."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Uit de krant