Altius blijft maar verbazen in het bekertoernooi, zoals eerder thuis al tegen Zeeburgia. Foto: Bastiaan Miché
Altius blijft maar verbazen in het bekertoernooi, zoals eerder thuis al tegen Zeeburgia. Foto: Bastiaan Miché

Altius plaatst zich voor 'grote beker'

Sport

HILVERSUM - Altius doet volgend seizoen mee aan het KNVB bekertoernooi. Dat is de bonus voor de derdeklasser uit Hilversum, die woensdagavond de halve finale bereikte van de districtsbeker West 1.

Het bekersprookje gaat maar door. Altius stapelt stunt op stunt in dit voor de club historische bekertoernooi. Zo ook woensdag in Grootebroek, waar de Hilversummers wisten te winnen van De Zouaven. De kwart finale wedstrijd eindigde in 1-1. De ploeg van trainer Daan Hidden nam de strafschoppen veel beter: 3-1.

Profs
“Dit team werkt zo hard en daarom kunnen we het elke keer weer opbrengen om te het uiterste te gaan”, meldde keeper Roy van Wagtendonk. “Het is fantastisch dat we zo’n prestatie neerzetten. We gaan naar de halve finale en als kers op de taart hebben we ons ook nog geplaatst voor de ‘grote beker’ bij de profs.”

Ontploft
Na de laatste gemiste strafschop van De Zouaven 'ontplofte' sportpark De Kloet. De ploeg van Hidden had veel supporters meegenomen. Maar liefst twee bussen vol fans, gekleed in clubkleuren, waren meegegaan naar Grootebroek.

Ajax
De loting voor de halve finales vindt plaats op woensdag 29 maart. Dat gebeurt na afloop van de wedstrijd Purmersteijn – AFC Ajax in de kantine van Purmersteijn. Naast Altius heeft ook het Amsterdamse Swift zich geplaatst bij de beste vier. Altius komt op zaterdag 15 of maandag 17 april weer in actie.

Uit de krant