Blof en Typhoon spelen
Blof en Typhoon spelen "Iedereen is van de wereld..." Foto: Carmen Verheul

Actiedag Radio 2 tegen honger Afrika: roep om structurele oplossing

Algemeen

HILVERSUM - NPO Radio 2 voert vandaag live vanuit Beeld en Geluid actie voor Giro 555. Daarmee wordt aandacht gevestigd op en geld ingezameld voor de hongerrampen in Afrika. Hoe belangrijk ook, zo'n actiedag is niet genoeg, zo klinkt het. "Er moet een structurele oplossing komen." 

Er zijn op dit moment hongerrampen in Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan, Somalië en Jemen. 1.545.000 kinderen lijden hierdoor aan ernstige en acute ondervoeding. 20 miljoen mensen zijn in hongersnood of lopen risico op hongersnood. De VN spreekt van de grootste humanitaire ramp sinds de Tweede Wereldoorlog.

Uitzending
De mannen en vrouwen van Radio 2 zenden de hele dag uit vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Er treden artiesten op, het probleem wordt toegelicht en uiteraard wordt iedereen opgeroepen te geven via Giro555

Typhoon
Acteur Frank Lammers zei in Ekdom in de Ochtend: "Wij hebben hier zo veel en zij hebben daar helemaal niets. Wij moeten iets doen." En rapper Typhoon: "Eén actiedag is niet genoeg, deze rampen gaan we in de toekomst vaker zien." Die roep om een structurele oplossing klinkt al veel vaker tijdens de actiedag.

Je kunt de uitzending de hele dag volgen via het eventkanaal 999 van Ziggo en NPO 101 van KPN. 

Geven kan hier

Uit de krant