Brandonderzoek in De Lelie, vlak na de eerste brand. Foto: Bastiaan Miché
Brandonderzoek in De Lelie, vlak na de eerste brand. Foto: Bastiaan Miché

Buurt betrekken bij plan voor nieuwe De Lelie

Buurt / wijk

HILVERSUM - Twee branden op één dag bepaalden het lot van wijkcentrum De Lelie. Het buurthuis aan de Leliestraat bleek in de nacht van vorige week woensdag op donderdag na de tweede brand niet meer te redden. Achter de schermen wordt al gesproken over de wederopbouw van het buurthuis. Wethouder Arjo Klamer van Buurten benadrukt dat buurtbewoners hierbij vanaf het begin betrokken gaan worden.

De Lelie moet en gaat terugkomen. De afgelopen week heeft de focus vooral gelegen op het onderbrengen van de diverse clubs en activiteiten elders in de gemeente. Versa Welzijn, vrijwilligers, de gebruikers en de gemeente hebben zich hiermee beziggehouden. Een aantal activiteiten is maar alvast gestopt, omdat de doorlooptijd toch niet zo lang meer was.

Hulp
Het medeleven en de bereidwilligheid van veel organisaties en instanties om te helpen, zijn een mooi teken. "We zijn ontzettend blij met alle hulp die geboden is", merkte de wethouder op.

Spannend
Binnenkort gaat de gemeente in gesprek met het bisdom. De Emmausparochie is namelijk eigenaar van het pand dat Versa Welzijn huurde. "We gaan met elkaar kijken hoe we het gaan aanpakken. Dat is voor het bisdom ook heel spannend", geeft Klamer aan.

Reproduceren
"Nu er iets nieuws moet komen, moeten we gebruikmaken van deze crisis en bewoners bij het plannen maken betrekken. De situatie dwingt ons ook om dat te doen. Het moet weer gaan leven, al kunnen wij die bijzondere sfeer van De Lelie niet reproduceren. Het was een oud gebouw met een lange geschiedenis. Het is vooral belangrijk dat er weer een huis voor de buurt komt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant