Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Kinderen halen met cupcakes 2500 euro op Giro555

Mensen

HILVERSUM - Als toetje op hun actie voor Giro555 gingen acht kinderen woensdagavond met grote schalen rond in het raadhuis. Met het kopen van zelfgemaakte cupcakes haalden de jonge Hilversummers in totaal 2.500 euro op voor het goede doel.

Na het bezoek aan het raadhuis zijn de kinderen naar Beeld en Geluid gegaan. Daar hebben ze hun geldkistje met 1.250 euro naartoe gebracht. In het museum werd het bedrag door YouTuber Kwebbelkop verdubbelde het bedrag.

Statiegeld
De afgelopen tien dagen zijn acht kinderen bezig geweest met hun actie. Zij wilden echt wat doen voor de arme kinderen in Afrika en Jemen en zo besloten zij zelf in actie te komen. Als eerste hebben zij in hun eigen wijk briefjes verspreid met daarop de vraag of mensen hun lege statiegeldflessen wilden doneren.

IJverig
Dat leverde flink wat flessen op en na inleveren bij de supermarkt geld. Euro's die gebruikt zijn om de ingrediënten voor de honderden zelfgemaakte cupcakes te kopen. IJverig zijn de jonge Hilversummers in hun buurt langs de huizen gegaan. De cupcakes vonden gretig aftrek. Het rondje in het raadhuis was hun laatste stop voordat zij hun geld inleverden in het nabijgelegen museum.

Marathon
Beeld en Geluid was woensdag het epi centrum van de landelijke marathoninzamelingsactie. Er is gisteren meer dan 30 miljoen euro opgehaald.

Uit de krant