Melanie, Bernadette en Sylvia van Silly's Hairfashion. Foto: Karin van Leeuwen
Melanie, Bernadette en Sylvia van Silly's Hairfashion. Foto: Karin van Leeuwen

Silly's Hairfashion knipt kwart eeuw op de Gijsbrecht

Bedrijven

HILVERSUM - De gele kapper op de hoek van de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Loosdrechtseweg is een herkenbaar afspreekpunt voor velen. Sylvia is er trots op. Haar kapsalon Silly's Hairfashion bestaat zaterdag 25 jaar.

"Ja, het is dan 1 april, maar geen grap", lacht de vrolijke eigenaresse. Klanten die die dag voor een behandeling langskomen, kunnen rekenen op een aardigheidje.

Perfect
Als de dag van gisteren weet Vollenbroek nog dat ze de letters Silly's Hairfashion op de ramen plakte. Voordat zij het perfect gelegen pand betrok werkte ze er acht jaar als kapster bij Salon Guillaume, waar ze later bedrijfsleidster werd.

Hele sprong
Toen eigenaar Willem van der Drieschen ermee stopte en vroeg of zij de kapsalon wilde overnemen, aarzelde ze geen moment. Ze was jong, 27, maar gewend om een team aan te sturen. "Het was een hele sprong en ik vond het spannend, maar ik ben blij dat ik het erop waagde."

Branding
Samen met kapsters Melanie en Bernadette, haar rotsen in de branding, zorgt Vollenbroek voor een prettige sfeer in de kapsalon. Volgens haar de kracht van Silly's Hairfashion. "En het vakmanschap natuurlijk."

Buurt
Dagelijks knipt, permanent en kleurt ze veel mensen uit de buurt. Klanten die ze al vanaf het begin kent en die haar altijd trouw zijn gebleven. Zoals dat gezin dat naar Londen verhuisde. "Als ze in Nederland zijn, komen ze altijd naar ons toe om hun haar te laten doen. Ik vind dat een geweldig compliment en het is leuk ze weer te zien."

Kort en blond
Ja, Vollenbroek is blij met haar vaste klantenkring en vindt het fijn dat ze trouw haar kapsalon bezoeken. En? Hoe moeten we ons haar dragen komende zomer? "Kort en blond, dat is de trend", besluit Vollenbroek.

Uit de krant