Christine Rebello laat haar sportende leven zien op Instagram. Foto: Karin van Leeuwen
Christine Rebello laat haar sportende leven zien op Instagram. Foto: Karin van Leeuwen

Hilversumse fitgirl boeit 16.000 Instagramvolgers

Sport

HILVERSUM - Ze is veertig en nog wat en heeft het lijf waar menig vrouw van droomt. Sterk. Compact. Stoer. Christine Rebello is er trots op. Heeft er hard voor gewerkt. Gesterkt door de vele complimenten die ze regelmatig kreeg, begon ze twee jaar geleden een account op Instagram. Inmiddels heeft fit_fashion_christine meer dan 16.000 volgers.

Christine is een opvallende verschijning. Klein van stuk, maar beresterk, haar donkere haar in een strakke boblijn geknipt. Vrolijke ogen. "Ja, wat vind je daar nou van? Ik ben een echte fitgirl/fitmom van 44. Heb een man en een zoon van 10", lacht ze.

Sprinttriatlons
Het is nooit haar bedoeling geweest te concurreren met meiden van 20 jaar. Ze is geboren met genen voor een goed lijf en onderhoudt dat door te sporten. Al jaren. Lang was ze lid van een atletiekclub en trainde ze voor sprinttriatlons. Ze doet aan bodybuilding en sinds kort aan crossfit bij No Excuses.

Reageren
"Ik zag die fitgirls en dacht: maar dat kan ik ook. Ik deelde op Instagram mijn vorderingen. Ik laat zien wat ik doe, wat ik eet, hoe ik leef." Het duurde even voor belangstellenden haar op de voet volgden. Christine had geen idee dat ze zelf ook actief moest reageren op anderen en dat het handig was mensen te wijzen op haar Instagram.

Chicago
Ze onderscheidt zich van de foto's die andere fitgirls plaatsen. Nee, niet om zichzelf op de borst te slaan, maar ze is purser bij KLM en komt dus nog weleens ergens. Overal waar ze is, sport ze. Dus krijgen haar volgers een foto te zien dat ze hardloopt op de boulevard van Chicago, dat ze een fietstocht in Kaapstad maakt of dat ze zwemt in de Caraïbische Zee.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant