Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

Gemeentespeld voor juweliersechtpaar

Mensen

HILVERSUM - Het zijn emotionele dagen voor Peter en Jos Renou. Zaterdag deed het echtpaar voor de allerlaatste keer de deur van hun juwelierszaak aan de Kerkstraat dicht. Na vijf generaties is er een einde gekomen aan het Hilversumse bedrijf. Voor hun verdiensten en betekenis voor Hilversum hebben zij de gemeentespeld gekregen.

Het voltallige college van burgemeester en wethouders was dinsdag voor de collegevergadering te vinden in de koffiekamer om de uitreiking van de erespeld bij te wonen. Burgemeester Pieter Broertjes en wethouders Arjo Klamer en Wimar Jaeger gaven aan een lange historie te hebben met de juwelier. Klamer had zelfs zijn 93-jarige moeder meegenomen, die al heel lang klant was.

"U staat bekend om uw vakmanschap en hoe u met de mensen omgaat. Dat heeft u fantastisch gedaan", aldus Broertjes tegen het echtpaar. "U heeft Hilversum echt op de kaart gezet."

Peter Renou zei vereerd te zijn met de mooie woorden en de gemeentespeld. Voordat zij van hun pensioen gaan genieten, gaan zij eerst de winkel rustig opruimen.

Uit de krant