Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

Nachtzaak Club Black Box gesloten door Broertjes

Algemeen

HILVERSUM – Opnieuw heeft burgemeester Pieter Broertjes een horecagelegenheid gesloten. Ditmaal heeft de burgervader besloten dat nachtzaak Club Black Box aan de Neuweg de deuren dicht moet houden. Sterker nog: de sloten zijn zelfs vervangen.

De beslissing om de nachtzaak te sluiten is vrijdag 7 april genomen. Besloten is dat er geen verlenging van de horecavergunning wordt gegeven. Dit moet voor de exploitant geen verrassing zijn, aangezien de burgemeester in februari al had aangegeven het voornemen te hebben de vergunning niet te willen verlengen. De exploitant heeft hierop een zienswijze ingediend, maar dit bezwaarschrift is door Broertjes afgewezen, zo meldt de gemeente.

Niet naleven
De aanleiding voor deze drastische maatregel is volgens de gemeente het op een aantal punten niet naleven van de drank- en horecavergunning. Als voorbeelden geeft Broertjes aan dat de exploitant meerdere keren is gewaarschuwd dat er een leidinggevende aanwezig moet zijn tijdens de openingstijden van de horecagelegenheid.

Portier
Twee maanden geleden, in februari, is ook geconstateerd dat de portier niet duidelijk zichtbaar geüniformeerd aan de deur staat. Volgens de regels is de uitsmijter verplicht het bekende V-embleem duidelijk zichtbaar te dragen.

Spoedeisend
De maatregel was voor het weekeinde genomen. Afgelopen weekeinde heeft de politie gecontroleerd of de Black Box ook daadwerkelijk de deuren gesloten hield. Het bericht van Broertjes bleek aan dovemansoren gericht, want de nachtzaak was gewoon open. Hierop heeft de burgemeester gereageerd. Er is zogeheten 'spoedeisende bestuursdwang' toegepast. Dit houdt in dat de zaak per direct is gesloten. Inmiddels zijn de sloten van de Black Box vervangen.

Transparant
Twee jaar geleden, in januari 2015, is het Integraal Veiligheidsplan door de gemeenteraad vastgesteld. In dit plan zijn strengere regels opgenomen zodat de gemeente kan werken aan een veilige en transparante horeca. Wat niet door de beugel kan, wordt hard aangepakt door de burgemeester. Zo heeft hij vorig jaar onder meer beslist dat Let's Get Down en Amigo's Lounge dicht moesten. Afgelopen januari besloot Broertjes Coffeeshop De Professor tot mei te sluiten.

Uit de krant