Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

Het bierbrouwen kan (bijna) beginnen

Bedrijven

HILVERSUM – De transformatie van bioscoop naar foodhal en bierbrouwerij vordert gestaag. Over een maand moet Mout volgens planning de deuren openen. Maandag was er nieuw ijkmoment: de brouwketels van de Gooische Bierbrouwerij werden op hun plek gezet.

Buiten staan de zware brouwketels klaar. In het oude Euro-gebouw gaan de schilder en de tegelzetter gewoon door, terwijl de eerste grote zilveren kogel, waar 2.000 liter in kan, op de lift wordt gezet. Langzaam zakt de ketel de grond in en hierna volgen nog vijf van deze 'kleine' ketels.

Water
In totaal zijn maandag binnen een paar uur veertien brouwketels, waaronder de grote jongens van 4.000 liter, naar binnen getakeld. Nu wordt alles geïnstalleerd. Hierna worden de ketels gevuld met water om te kijken of er nergens een lek zit. Dan begint het proefdraaien.

Gooisch Goud
Vanaf mei kan dan in het eigen onderkomen begonnen worden met het brouwen van de eigen bieren. De brouwer heeft nu zes bieren en komt in Mout met een nieuw bier: Gooisch Goud. Het brouwen neemt zo'n vier weken in beslag. Dat betekent dat begin juni het eerste biertje wordt getapt.

Uit de krant