Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Hoe duurzaam is het iconische raadhuis?

Algemeen

HILVERSUM - Architectonisch is het raadhuis veelvuldig bewierookt. Maar hoe duurzaam is dit Hilversumse icoon eigenlijk? Dat balletje gooit GroenLinks nu op tijdens het voorjaarsdebat dat de fractie verzorgt op donderdag 20 april.

"Anno 2017 staat het raadhuis er prachtig bij, maar het gebouw voldoet op het gebied van arbo-wetgeving, klimaat, comfort, energieverbruik en onderhoud al niet meer aan de eisen van deze tijd, laat staan die van de toekomst. Zo is het gasverbruik van 174.000 m3 equivalent aan tweehonderd nieuwbouwwoningen", is de inleiding van GroenLinks.

De fractie heeft drie gastsprekers uitgenodigd. Volgende week donderdag is architect en duurzaamheidsadviseur bij de Groene Grachten Ilse van den Berg aanwezig. Huub van de Ven is ook van de partij. Hij is specialist conservering en restauratie bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. In die hoedanigheid is hij eerder betrokken geweest bij adviezen over duurzaamheid en monumenten in Hilversum.

Kim van Kampen is de derde gast. Hij is eigenaar van Kastanje Vastgoed BV in Hilversum en als ontwikkelaar ervaren met allerlei gebouwen bij de tijd brengen: duurzaam, maatschappelijk en herkenbaar.

Het debat begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Plaats van handeling is de raadzaal in het raadhuis (Dudokpark 1). Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van het voorjaarsdebat. Wel vraagt GroenLinks of belangstellenden hun komst vooraf kenbaar willen maken via fractie@groenlinks-hilversum.nl.

Uit de krant