Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Bewonersvariant stationsplein toch onder de loep

Algemeen

HILVERSUM - Hoop doet leven. Dat geldt wellicht ook voor bewoners en ondernemers van de Koninginneweg. Het college van burgemeester en wethouders presenteert nu een andere variant; de zogeheten 'langs het station-variant'. Deze optie gaat nu uitgebreid onder de loep. Mocht de keuze vallen op deze door twee inwoners aangedragen voorstel dan heeft dat gunstigere gevolgen voor de Koninginneweg.

Tijdens de inloopbijeenkomst van dinsdag 7 maart hebben twee Hilversummers hun variant ingediend. Hun idee is om de Schapenkamp direct voor de stationshal langs te leggen. Hierdoor is een verdiepte ligging van de Schapenkamp overbodig.

Stationshal
De reizigers lopen in deze variant als het ware door de stationshal onder de Schapenkamp door zo het plein op. De gemeente betitelt dit idee, waar vorige week tijdens de presentatie van het stedenbouwkundig plan met geen woord over is gerept, als een 'zeer interessante gedachte'.

Detailhandel
Instemming en medewerking van de NS is wel nodig. Daarbij is aanpassing en verruiming van de stationshal noodzakelijk, net zoals het verplaatsen van de stations-detailhandel. Daarnaast vermoedt het college dat dit gevolgen heeft voor de ondergrondse fietsenparkeerkelder en toegang tot de perrons.

Haalbaar
Daardoor leek het plan voor het gemeentebestuur in eerste instantie niet haalbaar. Nu is toch besloten om deze inwonersvariant nader te onderzoeken. Dat komt mede doordat dit voorstel de keuze voor tweerichtingsverkeer op de Koninginneweg kan verzachten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant