Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

PvdA: 'Zo sta je 1-0 achter voor draagvlak onder bewoners'

Algemeen

HILVERSUM – Het hoge woord kwam eruit en dat was voor bewoners en ondernemers van de Koninginneweg een hard gelag. Wethouders Floris Voorink en Wimar Jaeger stellen dat tweerichtingsverkeer daar het uitgangspunt is. Over iets anders behalve de invulling van het aan beide kanten inrijden van de weg valt niet te praten, aldus de collegeleden. Met deze opstelling beknot het gemeentebestuur de inspraak, zo meent PvdA Hilversum.

"Inspraak is lastig als de oplossing al in beton gegoten is", stelt fractiemedewerker Durk Heidbuurt. "De gemeente blijft dezelfde fout maken door de oplossing als uitgangspunt te nemen in plaats van de gewenste situatie, namelijk een betere doorstroming in het centrum. Op deze manier sta je 1-0 achter om draagvlak te krijgen onder de bewoners", vermeldt de sociaaldemocraat.

Beperkt
Volgens de PvdA hebben bewoners en belanghebbenden teleurgesteld gereageerd dat inspraak maar beperkt mogelijk is. "Plannen moeten aan de uitgangspunten voldoen: de Koninginneweg moet tweerichtingsverkeer worden. Of ze compenseren onvoldoende de nadelige effecten van de uitgangspunten, het toevoegen van tweerichtingsverkeer op de Schapenkamp moet worden gecompenseerd door de Stationsstraat vrijwel autovrij te maken", concludeert Heidbuurt.

Typerend
Hij meent dat de gemeente hierdoor naar de eigen oplossing toeschrijft, ook al zijn bewoners en ondernemers uitgenodigd om deel te nemen aan een klankbordgroep. "Maar dat is pas nadat de plannen zijn goedgekeurd. Dit is typerend voor het verloop van het hele proces", luidt zijn vervolg.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant