Wethouder Wimar Jaeger checkt een project van Topklas Digital Design van de Hilversum Media Campus.
Wethouder Wimar Jaeger checkt een project van Topklas Digital Design van de Hilversum Media Campus.

Creatieve sector massaal achter open brief aan kabinet

Bedrijven

HILVERSUM - Een open brief aan het nieuwe kabinet, met daarin 17 maatregelen om de digitalisering in Nederland te stimuleren, wordt sectorbreed gesteund. Inmiddels hebben meer dan 100 grote en kleine bedrijven, organisaties en omroepen de open brief mede ondertekend.

De bedrijven in de digitale creatieve industrie doen een klemmend beroep op het nieuwe kabinet om hen te helpen bij het versnellen van de digitale ontwikkelingen om zo de concurrentie voor te blijven.

Media Valley
Een groot deel van de ondertekenaars is gevestigd en werkzaam in het brede gebied Amsterdam – Hilversum – Utrecht waar ruim veertig procent van de digitale bedrijvigheid van Nederland zich concentreert. In deze Digital Creative Media Valley zijn er de afgelopen tien jaar 30.000 banen bijgekomen.

Wethouder
Ook het gemeentebestuur van Hilversum en de Provincie Noord-Holland zien grote potentie in de digitale creatieve industrie voor de economie en werkgelegenheid. Media-wethouder Wimar Jaeger is een van de ondertekenaars.

Bedrijven en organisaties uit de digitale creatieve industrie kunnen dit initiatief nog steeds steunen door de open brief mede te ondertekenen op: www.digitalcreativityfirst.nl.

Uit de krant