Afbeelding

Drie verdachten van babbeltruc aangehouden

Politie

HILVERSUM – Twee vrouwen en één man zijn vrijdag in de kraag gegrepen door de politie. Zij waren aan het collecteren, was hun smoes. Zij hadden hiervoor geen vergunning, maar via de collecte probeerde het trio bij Hilversummers binnen te komen.

Omstreeks 20.30 uur kwam de melding binnen bij de politie. Een getuige meldde dat er personen in de buurt van Den Ool aan het collecteren waren , maar hij vertrouwde het zaakje niet. Met de doorgegeven signalementen van de collectanten gingen de agenten op pad.

Twee vrouwen
Al snel hadden zij een 32-jarige man te pakken. Zij kwamen hem op het spoor doordat een andere bewoner naar de wetsdienaren was toegekomen. Deze verdachte was met twee vrouwen in zijn woning geweest, zo gaf de Hilversummer aan.

Haaksbergen
Na een korte speurtocht in de wijk kon de politie ook de twee vrouwen aanhouden. Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Enschede en een 43-jarige vrouw uit Haaksbergen, die ook betrokken zouden zijn bij deze zogeheten babbeltruc. Het trio is meegenomen naar het bureau aan de Groest. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Ouderen
Vorige week donderdag waarschuwde het politiekorps al voor personen die via een babbeltruc woningen proberen binnen te komen. De 'babbelaars' hebben het vooral gemunt op bewoners van senioren- en aanleunwoningen.

Flinke stijging
Volgens de politie Gooi en Vechtstreek is er momenteel sprake van een flinke stijging van dit soort incidenten. "Wees alert op personen die niet in de wijk thuis horen of die zich verdacht ophouden in de straat", is het advies van de politie.

Uit de krant