Op de markt ging burgemeester Broertjes woensdagochtend in gesprek met Hilversummers om Burgernet onder de aandacht te brengen.
Op de markt ging burgemeester Broertjes woensdagochtend in gesprek met Hilversummers om Burgernet onder de aandacht te brengen.

Broertjes: 'Deelname aan burgernet is ontzettend belangrijk'

Politie

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes ging vanmorgen de boer op om nieuwe burgernetleden te werven. Samen met politieagenten en gemeenteambtenaren maakte de burgervader op de markt het belang van deelname duidelijk. Daarmee hoopte hij meer Hilversummers over de streep te trekken om zich aan te sluiten bij dit netwerk.

Broertjes heeft een duidelijke doelstelling voor ogen. "In Hilversum neemt 7 procent van de inwoners deel aan burgernet. Het streven is om eind dit jaar 10 procent burgernetleden in Hilversum te hebben", meldde hij over de gewenste toename.

"Door berichten van burgernet te ontvangen werken inwoners samen met de gemeente en politie aan veiligheid in buurten. Hoe meer mensen aan burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord. Deelname is dus ontzettend belangrijk", aldus de burgemeester.

In Hilversum zijn al verschillende successen geboekt met burgernet. Zo werd begin dit jaar een 8-jarig jongetje teruggevonden door een burgernetdeelneemster.

Uit de krant