Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Automobilist rijdt vrouw bewust van haar fiets

Politie

HILVERSUM - "Ik weet dat ik die rit naar mijn werk, die ik elke dag moet afleggen, nooit meer vergeet." Dat zegt de Hilversumse vrouw die maandagochtend op de Nieuwe Crailoseweg bewust door een automobilist van de fiets werd gereden. De later aangehouden bestuurder wordt beschuldigd van poging tot doodslag.

"Ik zat op de fiets naar mijn werk en werd opeens door deze man in de auto opzettelijk aangereden. Ik ben daarbij van mijn fiets gevallen, waarbij hij enkele pogingen heeft gedaan nog eens over me heen te rijden", meldt de Hilversumse aan de redactie. "Daar wist ik ternauwernood aan te ontkomen en hij kon alleen mijn fiets overrijden, waar dan nu ook niets meer van over is."

Achtervolging
De politie bevestigt dat de auto de vrouw van achter heeft aangereden en dat hij nog meerdere pogingen heeft gedaan. Hierna is hij weggereden, waarmee hij de plaats van het ongeval heeft verlaten. De man is uiteindelijk opgepakt vlak bij station Bussum-Zuid. Dat gebeurde na een wilde achtervolging die begon op de Mies Bouwmanboulevard.

Pijn
Volgens het korps gaat het inderdaad om poging tot doodslag en vernieling. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de exacte toedracht. De Hilversumse is maandag gewond geraakt. In het ziekenhuis is zij behandeld aan haar verwondingen, waaronder een zwaar gekneusde rug en heup. "Ik heb zo’n pijn in mijn lijf dat ik niet normaal meer rechtop kan staan of meer dan een meter kan lopen", laat het slachtoffer weten.

Uit de krant