Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Oude Haven blijft gewoon de Oude Haven

Buurt / wijk

HILVERSUM - De Oude Haven blijft zoals die nu is. Er komen geen aanlegsteigers. Woensdagavond is het bootjesplan definitief afgeschoten.

De gemeenteraad moest in de herhaling. Vorige maand eindigde de stemming in een gelijkspel. Hierdoor schoof het onderwerp en daarmee de definitieve beslissing door naar de volgende vergadering.

Nu gebeurde hetzelfde: 18 stemmen voor en 18 stemmen tegen. Doordat er geen meerderheid is voor de vaststelling van het bestemmingsplan voor de Oude Haven is het voorstel voor recreatievaart nu echt van de baan.

De enige afwezige politicus was Hans Roos. Het raadslid van Hilversum1 had zich ziek gemeld. Zijn stem was van doorslaggevend belang geweest. Vorige maand stemde Roos voor het plan.

Verder was iedereen van de partij. Zelfs Fatih Demirkan van Fractie Demirkan verscheen in de politieke arena. De laatste keer dat hij aanwezig was, was op 28 september 2016.

Het voormalige D66-raadslid had een opvallende rol tijdens de behandeling van de Oude Haven. Hij diende een motie in om vaste ligplaatsen te realiseren voor milieuvriendelijke boten en liet de zaal in verwarring achter door te zeggen dat het een slecht plan is, dat hij wel ging steunen. 

Zijn motie haalde het niet en uiteindelijk werd het weer een stemmenremise, waardoor er geen recreatievaart in de Oude Haven komt.

Uit de krant