De letters prijken al op de gevel aan de Groest. Over een kleine vier weken kan er geshopt worden.
De letters prijken al op de gevel aan de Groest. Over een kleine vier weken kan er geshopt worden. Foto: Bastiaan Miché

Primark wil een goede buur zijn

Bedrijven

HILVERSUM – Met de vestiging van de Primark in het Hilvertshof verwelkomt Hilversum een nieuw internationaal bedrijf. Hoewel het een grote keten betreft, heeft het concern veel aandacht voor het lokale. "Wij willen een goede buur zijn", aldus Ronald Voogt. "Dat betekent voor ons ook dat wij een lokale ondernemer willen zijn", voegt de algemeen directeur van Primark Benelux eraan toe.

Grote bedrijven willen nog weleens log en stug zijn. Als er aan de deur geklopt wordt voor lokale activiteiten wordt er al snel doorverwezen naar het hoofdkantoor of gaat het slot van de deur er überhaupt niet van af. Voogt zegt dat Primark juist het tegenovergestelde wenst te realiseren. "We willen een rol spelen in het lokale gebeuren", benadrukt Voogt.

Prullenbakken
"We willen het lidmaatschap van de plaatselijke retailorganisatie. Actief deelnemen is onze bedoeling. Van de feestverlichting tot aan het neerzetten van prullenbakken. Dat maakt het ook leuk. Leuke dingen met elkaar doen. Daar ontstaan hele goede dingen uit en het zorgt alleen maar voor versterking", meent de algemeen directeur.

UWV
Een van de eerste dingen die het bedrijf doet als zij zich gaat vestigen in een nieuwe gemeente is naar het UWV toestappen. In het nieuwe filiaal moeten ook veel lokale mensen werken. En personen die (een tijd) zonder baan zitten, maar ook mensen met een beperking zijn meer dan welkom. Primark hecht waarde aan de lokale en regionale werkgelegenheid. In Hilversum resulteert dit in veertig banen voor mensen die werkloos waren.

Vierkante meters
Bijna twee jaar terug, op dinsdag 2 juni 2015, kwam de mededeling dat het Ierse bedrijf zich ging vestigen in het geheel vernieuwde Hilvertshof. Geschikte ruimte vinden is niet zo eenvoudig, geeft Voogt aan. Het concept van Primark heeft veel vierkante meters nodig en dat is niet overal voorhanden. "Je hoopt dat die mogelijkheden voorbijkomen en dat was het geval in Hilversum", meldt Voogt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant