Foto's : Bastiaan Miché
Foto's : Bastiaan Miché

Groot arrestatieteam voor overvaller aan Lopes Diaslaan

Politie


HILVERSUM - Op de Lopes Diaslaan is vanochtend, mogelijk met vuurwapen, een overval gepleegd in een flat. De politie heeft inmiddels twee verdachten gearresteerd.

Getuigen vertellen dat de politie met veel machtsvertoon arriveerde. Leden van het arrestatieteam stelden zich met schilden en getrokken pistolen bij de flat op. De eerste verdachte werd rond 8.45 uur gearresteerd, de tweede rond 10.30 uur.

Gezocht
De politie is nog steeds met een groot team aanwezig bij de flat. In de omgeving wordt nog gezocht naar eventuele andere betrokkenen en sporen. 

Basisschool
De politie verzocht de Titus Brandsmaschool leerlingen binnen te houden. "De kinderen hebben even in een ander klaslokaal gezeten en er verder weinig van gemerkt", zeggen ze bij de basisschool voor de camera's van NH. Rond  10.30 kregen ze van de politie te horen dat de straat weer veilig begaanbaar was. 

Drugs
Buurtbewoners wilden weinig kwijt over de toedracht van de overval. Er zouden al jaren drugsgerelateerde problemen spelen, die voor veel overlast in de buurt zorgen.

Uit de krant