Vrijdag 12 mei was de opening van het vernieuwde winkelcentrum.
Vrijdag 12 mei was de opening van het vernieuwde winkelcentrum. Foto: Bastiaan Miché

Winkelcentrum Kerkelanden dingt mee naar NRW Jaarprijs

Bedrijven

HILVERSUM – Komt Winkelcentrum Kerkelanden in het rijtje met het Amsterdamse Gelderlandplein, de Markthal in Rotterdam en De Spuimarkt in Den Haag? Het door eigenaar Dela Vastgoed opgeknapte winkelcentrum in Zuid is genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2017.

Dat is dinsdag bekend gemaakt tijdens de Provada in de RAI. Dit is het jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche. De NRW Jaarprijs wordt uitgereikt sinds 1989. Deze award gaat naar de beste retailontwikkeling van het land. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project  voor consumenten en ondernemers spelen hierin een belangrijke rol.

In de afgelopen 2,5 jaar is Winkelcentrum Kerkelanden helemaal opgeknapt en uitgebreid. Alle ondernemers hebben een nieuw en ruimer onderkomen. Het winkelaanbod is verruimd en ook zijn er meer parkeerplaatsen bijgekomen. Vrijdag 12 mei heeft wethouder Eric van der Want het vernieuwde winkelcentrum geopend.

Naast de Hilversumse kandidaat zijn er nog vier projecten in de race. Donderdag 7 september wordt tijdens het jaarcongres duidelijk wie zich de winnaar mag noemen.

Uit de krant