In de winkel valt vooral het enorme aanbod op.
In de winkel valt vooral het enorme aanbod op. Foto: Bastiaan Miché

Groei Vloerkledenwinkel.nl lijkt niet meer te stoppen

Bedrijven

HILVERSUM Ruimer, overzichtelijker en verschillende showrooms om bezoekers enkele mogelijkheden te tonen. En die mogelijkheden zijn er volop binnen de recent geopende Vloerkledenwinkel.nl aan de Vreelandseweg. "En we hebben een koffiebar. Dat was altijd al mijn droom", lacht eigenaar Michiel Kroon.

Jarenlang was de zaak gevestigd aan de Havenstraat. "Daar hebben we twintig jaar op steeds een andere locatie - vier in totaal - gezeten. Steeds een stapje groter", vertelt de 43-jarige Hilversummer.

Thuis
"Maar ook in die laatste vestiging kwamen we ruimte tekort, met name voor de showroom. En nu zitten we op een perfecte plek met voldoende en gratis parkeerruimte. Want de meeste mensen komen toch met de auto voor een vloerkleed. Dat neem je niet even mee op de fiets. Overigens komen we ook bij de mensen thuis", voegt hij eraan toe.

Uitschieters
Qua prijs zit Vloerkledenwinkel.nl volgens Kroon in het middensegment, met uitschieters naar boven. "Kijk, iedere meubelzaak heeft wel wat, maar nooit heel veel. Vaak blijft het beperkt tot het klassieke Perzische kleed. Wij hebben ook wat modernere kleden. En het is ook kwalitatief goed. We hebben bijna alleen maar wollen vloerkleden, die blijven toch het langste mooi. Kwaliteit en service. Daar draait het om."

Specialiseren
De winkel is zich in de loop der jaren steeds meer gaan specialiseren in vloerkleden. Daarvoor waren er binnen Kroon Wonen, zoals de zaak ooit heette, namelijk ook vloeren te krijgen. De webwinkel veranderde jaren geleden echter alles. Klanten van buiten de regio bestelden massaal via www.vloerkledenwinkel.nl hun spullen.

Webshop
De naam 'Kroon' ernaast bleek lastig te communiceren en dus werd de bedrijfsnaam aangepast. "Met de webshop kregen we mensen van honderd kilometer hier vandaan", zegt Kroon over de groei van zijn klandizie. "Dat verbaasde ons ook. Het bleek een gat in de markt."

Loods 5
Toch komt het grootste deel van de klanten nog gewoon in de winkel, al zijn er ook vloerkleden te koop in Loods 5 in Zaandam, Sliedrecht en Amersfoort. Daaruit blijkt wel dat de zaak meer is dan alleen een lokale of regionale onderneming.

Bulgarije
Kroon: "Het is echt niet mijn ambitie om tien van dit soort winkels te hebben, maar als je landelijk opereert komen er kansen voorbij die je nooit had zien aankomen. De website is straks ook in het Engels, Frans en Duits. En mijn laatste zending is vervoerd naar Bulgarije."

Vloerkledenwinkel.nl is gevestigd aan de Vreelandseweg 40C.

Uit de krant