Klaassen is in het bezit van de gemeentespeld.
Klaassen is in het bezit van de gemeentespeld. Foto: Bastiaan Miché

Hilversummer Klaassen naar Everton

Sport

HILVERSUM - Hilversummer Davy Klaassen verruilt Ajax voor Everton. De 24-jarige voetballer, die in de jeugd uitkwam voor De Zebra's en Wasmeer, tekende donderdagavond laat een contract bij de ploeg van voormalig Ajax en AZ-trainer Ronald Koeman. Everton betaald voor de transfer van Klaassen 27 miljoen euro.

De in Hilversum geboren aanvoerder speelde vanaf 2004 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 22 november 2011 zijn debuut voor Ajax in de UEFA Champions League-wedstrijd Olympique Lyon – Ajax (0-0). Hij speelde in totaal 181 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 55 doelpunten. Met Ajax werd hij driemaal landskampioen (2012, 2013 en 2014) en won hij in 2013 de Johan Cruijff Schaal. In 2016 werd Klaassen verkozen tot Voetballer van het Jaar. 

In Hilversum werd Klaassen drie keer gekozen tot sportman van het jaar. Ook ontving hij de gemeentespeld, omdat hij zich op een buitengewone manier heeft ingezet voor Hilversum. In Oost, pal naast Wasmeer, heeft hij bovendien zijn eigen Cruyff Court.

Uit de krant