Afbeelding
Foto: Splint Media

Vader daagt Hilversumse schrijfster voor rechter

Algemeen

HILVERSUM - De Hilversumse Irma van de Pol (35), schrijfster van het openhartige boek 'Geluk zit niet in een sixpack' over haar opmerkelijke en soms schokkende leven vol seks, drugs en glamour, wordt samen met haar uitgever Splint Media B.V. door haar vader aangeklaagd.

Aanleiding hiervoor zijn enkele passages in het boek over haar jeugd waarin zij beschrijft hoe zijzelf en het gezin hebben geleden onder een 'onveilige thuissituatie' mede veroorzaakt door haar vader en de gevolgen die dit voor hen heeft gehad in hun verdere leven.

Geëist wordt dat de uitgever alle boeken en voorraden terughaalt en vernietigd. Met daarnaast het plaatsen van een rectificatie in kranten, alsmede een voorschot op de te eisen schadevergoeding. Gesteld wordt dat bedoelde passages 'een ernstige inbreuk vormen op zijn eer, goede naam en levenssituatie.'

"Ik heb het boek geschreven om te laten zien dat je ondanks allerlei obstakels en verkeerde keuzes in je leven, toch op een goede en gelukkige plek kunt uitkomen", aldus Van de Pol in een persverklaring. "De gebeurtenissen in mijn jeugd zijn slechts een onderdeel van het gehele verhaal. Jammer en bijzonder verdrietig dat mijn vader meent een rechtszaak tegen mij en mijn uitgever te moeten aanspannen."

De rechtbank in Lelystad zal de zaak op vrijdag 14 juli a.s. in behandeling nemen. Uitgeverij Splint Media B.V. en Irma van de Pol worden in deze zaak vertegenwoordigd door mr. B. Eblé van Eblé Advocaten te Haarlem.

Uit de krant