Elbert Smelt, frontzanger van de Trinityband, geeft een sprankelend concert samen met Elly en Rikkert.
Elbert Smelt, frontzanger van de Trinityband, geeft een sprankelend concert samen met Elly en Rikkert. Foto: Karin van Leeuwen

Jarige EO maakt slag naar kijkers die minder met christelijk geloof hebben

Cultureel

HILVERSUM - De Evangelische Omroep bestaat een halve eeuw. Feest dus voor iedereen die de omroep een warm hart toedraagt. En dat zijn er nogal wat. Op de Oude Amersfoortseweg is het zaterdag een drukte van belang.

Gezinnen gekleed in regenkleding haasten zich naar het gebouw van de Evangelische Omroep. Als sterren schrijden ze over de rode loper naar binnen, hartelijk welkom geheten door twee dames in zilveren pakjes. Zowel binnen als buiten het gebouw is van alles te doen. Dat het zo nu en dan miezert, deert de feestgangers niet; ze vermaken zich evengoed wel.

Tevreden kijkt Deborah van Geest rond. De communicatiemedewerkster van de EO heeft, samen met haar collega's, veel werk in het feestweekend gestoken. Nog maar anderhalf jaar werkt ze er, maar ze voelt zich als een vis in het water. "De sfeer is vriendelijk. Iedereen helpt elkaar, is begripvol. Dat we allemaal christelijk zijn, schept natuurlijk wel een band," vindt de 25-jarige.

Vijftig jaar bestaat de omroep nu. Op de vraag waarmee de EO zich onderscheidt, moet ze nadenken. Met de programma's die ze maken en uitzenden, met altijd een christelijke visie. De slag naar kijkers die minder met het christelijk geloof hebben, wordt gemaakt met programma's als Love me Gender en The Passion. "The Passion is een mooi voorbeeld. Het paasverhaal dat best ingewikkeld is, wordt op een dusdanige manier uitgelegd dat het leuk is om naar te kijken en is te begrijpen voor iedereen. Wij maken verhalen van hoop."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant