Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Huisarts Rolf Pekelharing benoemd tot Ridder

Mensen

HILVERSUM - De Hilversumse huisarts Rolf Pekelharing is tijdens zijn laatste werkdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Pieter Broertjes ontving hij donderdag de koninklijke onderscheiding. 

Pekelharing is 36 jaar huisarts geweest. Hij is niet alleen een naam, maar een begrip in Hilversum, aldus de burgemeester. "Vanaf 1981 een eigen praktijk. Met echtgenote Frederiek op de achtergrond, werd er zorg én aandacht gegeven aan zijn patiënten. Altijd bereikbaar, ook in de tijd dat computers en mobiele telefoons niet vanzelfsprekend waren."

Daarnaast maakte de Hilversummer tijd vrij voor vak-gerelateerde activiteiten. Zo was hij voorzitter van de Regionale Huisartsen Vereniging (RHV) Gooi en Vechtstreek en voorzitter van de werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen Gooi en Vecht.

Hierbij vertegenwoordigde Pekelharing zo’n 150 huisartsen in de regio en onderhield hij contacten met bijvoorbeeld het ziekenhuis Hilversum, de Landelijke Huisarts Vereniging, apothekers, het toenmalige ziekenfonds en de Gewestelijke Gezondheids Dienst (GGD).

Uit de krant