Brandjes blussen onder toezicht van wijkbrandweerman René Wollaars.
Brandjes blussen onder toezicht van wijkbrandweerman René Wollaars. Foto: Bastiaan Miché

Buurt ontdekken tijdens inspiratiemarkt Riebeeck

Buurt / wijk

Er komt meer reuring in de Riebeeck. Dat komt mede door de komst van het Huis van de Buurt. De inspiratiemarkt is een extra steuntje in de rug.

HILVERSUM - Ontdek jouw eigen buurt en leer de mensen die daar wonen, werken en helpen (beter) kennen. Dat is de opzet van sociaal ondernemer Rigo Stegeman voor de buurtinspiratiemarkt in het Riebeeckkwartier. Zaterdag 8 juli is er in en rond het winkelcentrum in Oost veel te doen en te zien met als doel elkaar ontmoeten.

Het is de tweede editie van de inspiratiemarkt. Vorig jaar lanceerde Stegeman dit idee. De primeur van dit sociale evenement was op zaterdag 3 september 2016. Doel is en blijft een gezellige buurtmarkt neerzetten voor de wijkbewoners die de aanwezigen met elkaar verbindt en hen laat zien welke organisaties allemaal in de directe leefomgeving actief zijn.

Met de opening van het Huis van de Buurt, waar zo'n 25 instanties aan meedoen, is in december al een goede stap gezet om een centrale plek voor de bewoners te creëren in de buurt. Er is een kantoor in het winkelcentrum waar bewoners vragen kunnen stellen of even langs kunnen komen voor een praatje.

Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden onder andere gratis langs diverse informatiestands. Zo zijn Inovum, Hart voor Hilversum, de KinderCampus, de Verbindingstuin, de buurtbus van Versa, maar ook vertegenwoordigers van het Huis van de Buurt aanwezig op de markt, te vinden achter het winkelcentrum aan de Willem Bontekoestraat.

Verder is er nog livemuziek met een open podium, een dj-wedstrijd, de rap van de buurt wordt ten gehore gebracht en er is linedancing. Voor de kinderen is er een springkussen, buurtbewoners staan er met zelfgemaakte gerechten en er wordt een buurthightea verzorgd. Basisscholieren kunnen meedoen aan de kleedjesmarkt.

Uit de krant