Gezelligheid en elkaar ontmoeten waren het hoofddoel van het vredesfeest in en rond St. Joseph.
Gezelligheid en elkaar ontmoeten waren het hoofddoel van het vredesfeest in en rond St. Joseph. Foto: Bastiaan Miché

Vredesfeest St. Joseph slaat aan

Buurt / wijk

HILVERSUM Jong en oud, geboren en getogen Hilversummers en nieuwe dorpsgenoten, statushouders en buurtbewoners: ze waren zaterdag allemaal te vinden aan de Minckelersstraat 71. In en rond wijkcentrum St. Joseph werd een vredesfeest gehouden. Ruim tweehonderd mensen namen de moeite elkaar te ontmoeten en te spreken.

"Het was prachtig", glundert buurtwerkster Tukkie Tuk. Met vereende krachten werd nog voor de zomervakantie dit feest voor vrede gegeven. Dat de opkomst zo hoog was, komt volgens Tuk door de vele vrijwilligers die dit evenement in Oost in de steigers hebben gezet. Vrijwilligers uit de buurt, vertegenwoordigers van de Mevlana Moskee en van het vluchtelingenwerk hebben zich voor dit evenement ingespannen.

"We hebben al die krachten weten te bundelen", meldt de buurtwerkster. "Dit is regelrecht burgerkracht. Als dit je lukt, dan heb je het over sterke buurten en sterke inwoners. Zo valt de puzzel in elkaar." Tussen 15.00 en 20.00 uur aten de bezoekers met elkaar en deden verschillende activiteiten, zoals een yoga- en djémbeles.

Uit de krant