Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Licht op groen voor trampolinepark in Clemenskerk

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wat de gemeente betreft, zijn er geen obstakels meer voor de vestiging van een indoor trampolinepark in de Clemenskerk. Bestuurlijk is de knoop doorgehakt. De omgevingsvergunning voor het wijzigen van het gebruik van het leegstaande kerkgebouw aan Flight Deck 53 is nu verstrekt.

Vorige week is het besluit genomen. De gemeente heeft alle mitsen en maren onder de loep genomen en is tot de conclusie gekomen dat niets in de weg staat voor de komst van het trampolinepark. Dat de vergunning is afgegeven, heeft tot verbijstering geleid bij de buurtbewoners en Stichting Vrienden van de Clemenskerk. Zij vrezen veel overlast en geven aan dat het bestemmingsplan ook helemaal niet toestaat dat zo'n bedrijf zich vestigt in het pand aan de Bosdrift 53.

Horeca
De gemeente geeft aan dat zij nu afwijkt van het bestemmingsplan. Als motivatie gebruikt zij onder andere dat het plan van Flight Deck 53 het gebruik van de monumentale kerk beoogt voor een trampolinepark met ondergeschikte horeca en detailhandel.

Behoud
Daarnaast blijft de stiltekapel aan de voorzijde behouden en publiek toegankelijk. Een goede invulling voor de al heel lang leegstaande kerk bleek lastig, maar de nieuwe functie is nodig voor het behoud en het beheer van de gerestaureerde kerk.

Uit de krant