Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Asbest uit school tijdens vakantie

Algemeen

HILVERSUM - Voordat het schoolgebouw aan de Jan Blankenlaan kan worden ingezet als noodschool, moet er eerst asbest worden verwijderd. Dat houdt verband met rioleringswerkzaamheden in de kruipruimte.

Vanwege de nieuwbouw van de Sterrenschool, vinden de leerlingen vanaf komend schooljaar onderdak aan de Jan Blankenlaan. Dat geldt ook voor kinderen op peuterzaal Leeuwengrut. Hoewel de raad nog moet besluiten over de dekking van de kosten, 135.000 euro, heeft het college al opdracht voor de werkzaamheden, zodat ze in de zomervakantie kunnen plaatsvinden waardoor de overlast voor de gebruikers tot een minimum beperkt blijft.

In het nieuwe gebouw van de Sterrenschool komt eveneens de gesloopte peuterspeelzaal Leeuwengrut terug. Daarvoor is een investering van € 223.000 geraamd in het Onderwijshuisvestingsprogramma 2018 dat in het najaar 2017 ter vaststelling aan de raad wordt aangeboden. Vooruitlopend besloten B en W deze week een krediet van in totaal 2,9 miljoen euro vrij te geven, zodat de hele klus nog dit jaar in één aanbesteding kan worden meegenomen. De school en de peuterspeelzaal komen in één gebouw.

Uit de krant