Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

'Gijzelnemer wilde iemand van CNN spreken'

Politie

HILVERSUM - De 33-jarige man die donderdagmorgen op het Media Park een vrouw met een mes bedreigde en vervolgens vasthield in het NPO-gebouw, wilde iemand van de Amerikaanse zender CNN spreken. Dat bevestigt burgemeester Pieter Broertjes. (lachend) "Dan ga je naar Hilversum toe."

"Daar gaan we weer", dacht Broertjes donderdagmorgen - ruim twee en een half jaar na de Journaalkaping - toen hij hoorde van de gijzeling bij het NPO-gebouw aan de Bart de Graaffweg. Toch was al snel duidelijk dat de situatie dit keer niet zo erg was als die koude donderdagavond in januari 2015. "Het was al snel duidelijk dat het om een verward persoon is en het is ook netjes opgelost door de politie."

Na de Journaalkaping is de veiligheid op het Media Park flink aangescherpt. Het succes daarvan is na deze donderdagmorgen bewezen, vindt Broertjes. Hij ziet dus geen reden om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. "Nu sloegen de beveiligers snel alarm en was het arrestatieteam snel aanwezig. En als iemand met een mitrailleur of in dit geval een mes komt, sta je als beveiliger altijd op achterstand. Nu is er goed, snel en adequaat gereageerd. Achteraf kun je spreken van een levende oefening. Chapeau."

Uit de krant