Foto van Wasmeer tegen Victoria van vorig jaar.
Foto van Wasmeer tegen Victoria van vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Officieus Hilversums kampioenschap op velden BZC'13

Sport

HILVERSUM - De zesde editie van het Henk Pel toernooi gaat de boeken in als een officieus Hilversums kampioenschap. Voor het eerst in jaren doen alle voetbalclubs uit Hilversum mee aan het toernooi op zaterdag 26 augustus.

Locatie zijn de velden van BZC'13 aan 't Jagerspaadje. "Inmiddels is dit goed bezette toernooi al niet meer weg te denken uit de voorbereiding van onze Hilversumse voetbalverenigingen", zo meldt het bestuur van BZC'13 in het programmaboekje. "Met dit jaar de primeur dat alle verenigingen aanwezig zijn, een heus Hilversums kampioenschap dus."

Om 10.00 uur begint het toernooi, dat vernoemd is naar het voormalige icoon van De Zebra's. Er zijn twee poules van vier clubs. Altius, FC Hilversum, OSO en BZC'13 zitten in poule A. Poule B bestaat uit Wasmeer, Victoria, Olympia'25 en 't Gooi. De twee beste ploegen uit beide poules gaan door naar in de kruisfinale. Om 15.30 uur staat de finale op het programma en wordt duidelijk wie er met de wisselbeker vandoor gaat. In 2016 won FC Hilversum het Henk Pel toernooi. De groen-witten klopten toen OSO in de eindstrijd.

In de pauze van het toernooi verzorgt Historie Voetbal Hilversum een intermezzowedstrijd. Bekende Hilversumse voetballers uit de jaren '70, '80 en '90 spelen een potje tegen elkaar. Team Historie Voetbal Hilversum neemt het rond 13.00 uur op tegen Team Empty Water Street United.

Uit de krant